Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κέικ σοκολάτας σε στρώματα

Υλικά
Για την τούρτα
300 γραμ. αλεύρι
75 γραμ. σκόνης κακάο
160 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. ζάχαρη άχνη
120 ml γάλα
3 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού ξύδι

1 πρέζα αλάτι
10 γραμ. μαύρη σοκολάτα

Για την κρέμα
300 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
150 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμ. βουτύρου

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C.
Σε ένα μπολ με μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη καφέ μέχρι να γίνει αφρώδη.
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, εναλλακτικά με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο με μαγειρική σόδα και το κακάο, ανακατέψτε το γάλα με ξίδι, ρίχνουμε το μίγμα με λίγο νερό, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε τα συστατικά με μια σπάτουλα.
Χύστε το μίγμα μέσα σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε το κέικ στο κάτω μέρος του φούρνου για περίπου 50 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει, βγάλτε το από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει.
Λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε μπέν μαρί, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να γίνει μια κρέμα και αφήστε να κρυώσει.
Κόβουμε το κέικ με μαχαίρι ψωμιού οριζόντια σε τρία στρογγυλά κομμάτια.

Βάλτε σε στρώσεις έναν δίσκο κέικ και αλείφουμε με την κρέμα πάλι κέικ και συνεχίζουμε με την κρέμα να τελειώσουμε με κρέμα και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τριμμένη μαύρη σοκολάτα, τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: