Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Μαγειρίτσα σούπα (Μικρασιάτικη συνταγή)

Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
½ κιλό έντερα
½ κιλό μοσχάρι με κόκαλο για σούπα
2 αυγά
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι Άνηθο ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνι Ρύζι Καρολίνα
½ φλιτζάνι Βούτυρο
½ φλιτζάνι Χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε τα εντεράκια και τα γυρίζετε μέσα – έξω, με την βοήθεια ενός ξύλου σαν μολύβι τα κόβετε λίγο. Πλένετε και την συκωταριά και την βράζετε μαζί με τα έντερα και το μοσχάρι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Στραγγίζετε αφαιρούμε το μοσχάρι και κρατάμε το νερό και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Σε κατσαρόλα με το βούτυρο τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και μόλις μαραθούν προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και εντεράκια και τσιγαρίζουμε για 10
λεπτά. Ρίξτε στην κατσαρόλα 6 φλιτζάνια από τον ζωμό που κρατήσαμε αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και βράζετε για άλλα 15 λεπτά.
Σε μπόλ χτυπάτε τα αυγά με τον χυμό λεμόνι, ανακατεύοντας προσθέτουμε ζωμό για να έρθουν σε ίδια θερμοκρασία και το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Σερβίρετε ζεστή.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: