1 συκωταριά
πιπέρι,, αλάτι, ρίγανη
2 λεμόνια, & λίγο λεμόνι χυμό
1 ποτήρι του νερού μαύρο κρασί ή κονιάκ
5 πλεξίδες αντράκια
μπόλιες (ή σκέπες όπως τις λένε στην Ανατολική Μακεδονία)
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα έντερα, μετά τα γυρνάμε με ένα ξυλάκι και τα τρίβουμε 4 φορές με αλάτι και με 2 λεμόνια, να γίνουν άσπρα.
Κόβουμε στρογγυλά τα συκώτια, τα περιχύνουμε με 1 ποτήρι του νερού μαύρο κρασί ή κονιάκ, και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Κάνουμε σούβλες από βέργα λυγαριάς (αν δεν υπάρχουν, χρησιμοποιούμε μεταλλικές σούβλες) και περνάμε ένα - ένα τα κομμάτια (στη σειρά ένα συκώτι, ένα πλεμόνι, ένα γλυκάδι),μέχρις ότου γεμίσουν οι σούβλες. Μετά, τις σκεπάζουμε με μπόλιες και, από πάνω, τυλίγουμε τα έντερα.
Τις τοποθετούμε στο ταψί με βούτυρο και λεμόνι. Τις σκεπάζουμε με μπόλιες και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου