Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά
150 γραμ. μαύρη σοκολάτα
80 γραμ. ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 ασπράδι αυγού
3 αυγά
30 γραμ. βουτύρου
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Αλείφουμε τα φορμάκια για σουφλέ με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με ζάχαρη, αδειάζουμε την περίσσεια.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, βάζουμε το γάλα στην φωτιά να φτάσει μέχρι πρίν τον βρασμό και σε ένα μπόλ το ανακατεύουμε με την σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει λείο μίγμα.

Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τους κρόκους με 20 γραμμάρια ζάχαρη καλά.
Ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε σταδιακά την λιωμένη σοκολάτα με το γάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα και ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα, με μια σπάτουλα και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω να μην χάσει τον όγκο της.

Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια που έχετε έτοιμα και ψήστε τα σουφλέ στο φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: