Υλικά
1 συκωταριά
½ κιλό εντεράκια
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι καυκαλίδες
2 μαρούλια τρυφερά
8 – 10 κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξηρό
2 ώριμες ντομάτες
2 αβγά
χυμό 2 λεμονιών
3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο ή 4 κουταλιές σούπας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τα εντεράκια που τα γυρίζουμε
με τη βοήθεια μιας βελόνας πλεξίματος ή με ένα ξυλάκι (από Κινέζικο). Τα
βάζουμε όλα σε ελαφρά αλατισμένο νερό να πάρουν βράση, ξαφρίζουμε με τρυπητή
κουτάλα και τα αφήνουμε 15 λεπτά περίπου.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χορταρικά.
Επάνω σε ξύλο με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού κόβουμε όλα τα υλικά ψιλά -
ψιλά.
Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το
βούτυρο ή το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια ελαφρά, σβήνουμε με λίγο
άσπρο κρασί.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά τα χορταρικά και τις ώριμες ντομάτες
τριμμένες. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 -1 ½ ώρα σε
πολύ σιγανή φωτιά.
Όταν αρχίσει να γίνεται πηχτή η μαγειρίτσα σβήνουμε τη
φωτιά και την αφήνουμε.
Όταν είναι ή ώρα να τη σερβίρουμε τη βάζουμε επάνω στη
φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά, πρώτα τα ασπράδια κι ύστερα τους κρόκους, ρίχνουμε σιγά
- σιγά το χυμό των λεμονιών, αβγοκόβουμε πιάνοντας με βαθιά κουτάλα υλικό από
την κατσαρόλα και ρίχνοντας το στο μπολ με το αβγολέμονο. Ενώνουμε το μίγμα
αδειάζοντας το στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρά από τα δύο πιασίματα την
κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε για 2 - 3 λεπτά επάνω στη φωτιά. Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου