Υλικά
250 γραμ. κληματόφυλλα
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα,
3 ματσάκια άνηθο,
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος (αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε 2
κουταλιές σούπας ξερό)
3 φλιτζάνι ρύζι γλασέ,
3 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι,
2 φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση
Ζεματάμε τα φύλλα. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια ψιλά ψιλά, τον
άνηθο και τον δυόσμο.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, 1 λεμόνι στυμμένο, 1 φλιτζ.
λάδι, το ρύζι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να ενοποιηθούν.
Με την γέμιση αυτή αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ζεματισμένα
φύλλα όχι πολύ σφιχτά, σχηματίζοντας ντολμαδάκια.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα κοντά - κοντά, ρίχνουμε το
υπόλοιπο λάδι και λεμόνι, 2 ποτήρια νερό και, λίγο αλάτι, τα σκεπάζουμε με ένα
πιάτο και τα αφήνουμε να βράσουν 30' περίπου, σε σιγανή φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου