Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κρέατα στην γάστρα με λαχανικά (από Volta Koyzina)

Υλικά
1/2 κιλό βοείου κρέατος χωρίς κόκαλα, κόβεται σε λουρίδες
1/2 κιλό χωρίς κόκαλα χοιρινό κόβεται σε λουρίδες
1/2 κιλό χωρίς κόκαλα αρνί κόβεται σε λουρίδες
Αλάτι και πιπέρι
3 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
1/4 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μέτρια κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μικρά πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κλωναράκια θυμάρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
200 γραμ. μπέικον
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα


Εκτέλεση
Τοποθετήστε το μοσχάρι, το χοιρινό, και το αρνί σε ένα μπολ περάστε το με αλάτι και πιπέρι προσθέτετε το κρασί, τον μαϊντανό, το σκόρδο, την δάφνη, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα πράσα και το θυμάρι ανακατέψτε καλά, καλύψτε με το πλαστική μεμβράνα και αφήστε να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον.
Ετοιμάστε τον φούρνος στους 300 ° C.
Σε Γάστρα βάλτε μια στρώση πατάτες, το μαριναρισμένο κρέας και τα λαχανικά τα καρύκευμα και ανάμεσα σε κάθε στρώση πασπαλίστε αλάτι και πιπέρι, τελειώστε με μια στρώση από πατάτες και τέλος καλύψτε με το μπέικον.
Ανακατέψτε το αλεύρι και 5 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μπολ μεταφέρετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για λίγο. Ανοίξτε τη ζύμη ένα σχοινί και μεταφέρετέ το στο χείλος της γάστρας.

Πατήστε για να κολλήσει και σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήστε 3½ ώρες. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι, σπάστε προσεκτικά την ζύμη και αφαιρέστε το καπάκι για να σερβήρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: