Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Τάρτα Λεμονιού

Υλικά
Για τη Ζύμη τάρτας
300 γραμ. αλεύρι
60 γραμ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
150 γραμ. κρύο βούτυρο
1 αυγό

Για την γέμιση
1 ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ ή λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
8 λεπτές φέτες λάιμ ή λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέψτε καλά, προσθέστε το
βούτυρο και ζυμώστε με τα χέρια για πολύ λίγο, απλά να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο με το αλεύρι.
Προσθέστε το αβγό και συνεχίστε να ζυμώνετε (όχι πολύ ώρα) μέχρι να έχετε μια ωραία ζύμη.
Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, (για πιο ευκολία ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα) με αυτό το τρόπο θα μπορείτε εύκολα να τη μεταφέρετε, και απλά να την αναποδογυρίσετε πάνω στη φόρμα
Καλύψτε όλη τη φόρμα, κόψτε ότι περισσεύει γύρω, γύρω και με ένα πιρούνι τρυπήστε παντού τη ζύμη για να αποφύγουμε να φουσκώσει στο ψήσιμο, ψήστε τη τάρτα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Χτυπήστε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και το χυμό λάιμ σε μπολ του μίξερ μέχρι να ενωθούν ανακατέψτε με το ξύσμα λάιμ.
Γεμίστε την τάρτα να εξαπλωθεί σε όλη την βάση.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και στρώστε την από πάνω.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Γαρνίρετε με φέτες λάιμ ή λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: