Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κόντρα φιλέτο με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά
1 κιλό χωρίς κόκαλα φιλέτο μοσχαρίσιο
1 ψητή κόκκινη πιπεριά
30 γραμ. αλατισμένη κάπαρη
βασιλικό
ξύδι
Λάδι
αλάτι και πιπέρι
100 γραμ. σαλάτα

Εκτέλεση
Σε ταψί βάλτε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι, βάζουμε το κρέας, και, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Αφαιρούμε το φιλέτο, και αφήστε το να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα χτυπώντας την πιπεριά με την κάπαρη, ένα κλαδάκι βασιλικό, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι ξύδι και μια πρέζα αλάτι μέχρι το μείγμα να είναι εντελώς ομοιογενές.


Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες, τοποθετήστε τα σε πιατέλα με την σαλάτας και την καυτερή σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: