Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κρέπα αυγού με μπέικον και γλυκό κρεμμύδι

Υλικά για μία κρέπα
4 λωρίδες μπέικον
1 κουταλάκι του γλυκού Βούτυρο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 αυγά
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ (Cheddar)
1 φέτα τυρί για τοστ
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το μπέικον σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το και βάλτε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από περιττά λίπη.

Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, βάλτε μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά.
Χτυπάμε μαζί τα αυγά το νερό και το τριμμένο τυρί αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο κρύο τηγάνι καλύψτε και ψήστε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί η μια πλευρά και με την βοήθεια του καπακιού γυρίστε την ομελέτα.
Αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το μπέικον, την φέτα τυρί τοστ στην μισή ομελέτα και γυρίστε την άλλη πλευρά να σκεπάστε.

Βγάλτε την κρέπα αυγού (ομελέτα) σε πιάτο και αφήστε το τυρί να λιώσει, περίπου 2 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: