Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Φλογέρες με κρέμα από μπρόκολο, κουκουνάρι και ελιές

Υλικά
125 γραμ. αλεύρι σκληρό
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
αλάτι
νερό όπως απαιτείται

Για τη γέμιση

150 γραμ. μπρόκολο
150 γραμ. πατάτες
1 φρέσκια πιπεριά τσίλι
2/3 κουταλιές σούπας ελιές χοντροκομμένες
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και την πάπρικα, προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε με όσο νερό χρειάζεται έως ότου η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί ενώ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
Σε κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε κομμάτια και το μπρόκολο και σουρώνουμε.
Στο μπλέντερ βάζουμε το μπρόκολο τις πατάτες το λάδι την πιπεριά τσίλι και όσο αλάτι χρειαστεί και τα κάνουμε πουρέ.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 ° C και Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά ορθογώνια τα τυλίγουμε σε κυλίνδρους αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα, χωρίς να είναι κλειστές οι πλευρές. Ψήνουμε μέχρι οι φλογέρες πάρουν χρυσαφή χρώμα και τραγανά, για περίπου είκοσι λεπτά.
Ψήνουμε σε τηγάνι τα κουκουνάρια λίγο και κόβουμε σε κομματάκια τις ελιές.

Αφήνουμε τις φλογέρες να κρυώσουν τις γεμίζουμε με τον πουρέ μπρόκολο και πασπαλίζουμε με τις με ελιές και το κουκουνάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: