Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Κατσικάκι στα αμπελόφυλλα

Υλικά
30  αμπελόφυλλα
3 κιλά αρνί σε κομμάτια
1 ξηρό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
4 - 5 φρέ­σκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
λίγο μάραθο.
αλάτι και πιπέρι


για σαλτσα
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού,
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας αλεύρι.


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα ορατά λίπη το κρέας, το κόβουμε σε μέτρια τεμάχια, κρατάμε ένα κομμάτι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Το υπόλοιπο το σοτάρουμε με 1 ξηρό κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο.
Στρώνουμε στην κατσαρόλα τα αμπε­λόφυλλα, βάζουμε μια στρώση κρέας, δεύτερη μια στρώση αμπελόφυλλα, μετά πάλι κρέας και πάλι αμπελόφυλλα. Προσθέτουμε το ζωμό από το βρασμέ­νο τεμάχιο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει για 1 ώρα.
Το ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε 4 - 5 φρέ­σκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και λίγο μάραθο. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 ώρα. Προσέχουμε να μην τελειώσει το ζουμί του. Αν θέλουμε σάλτσα, βάζουμε χτυπημένο, χυμό λεμονιού, 2 κουτ. σούπας μουστάρδα και 2 κουτ. σούπας αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: