30 αμπελόφυλλα
3 κιλά αρνί σε κομμάτια
1 ξηρό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
4 - 5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
λίγο μάραθο.
αλάτι και πιπέρι
για σαλτσα
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού,
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας αλεύρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα ορατά λίπη το κρέας, το κόβουμε σε μέτρια τεμάχια, κρατάμε ένα κομμάτι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Το υπόλοιπο το σοτάρουμε με 1 ξηρό κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο.
Στρώνουμε στην κατσαρόλα τα αμπελόφυλλα, βάζουμε μια στρώση κρέας, δεύτερη μια στρώση αμπελόφυλλα, μετά πάλι κρέας και πάλι αμπελόφυλλα. Προσθέτουμε το ζωμό από το βρασμένο τεμάχιο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει για 1 ώρα.
Το ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε 4 - 5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και λίγο μάραθο. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 ώρα. Προσέχουμε να μην τελειώσει το ζουμί του. Αν θέλουμε σάλτσα, βάζουμε χτυπημένο, χυμό λεμονιού, 2 κουτ. σούπας μουστάρδα και 2 κουτ. σούπας αλεύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου