Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Γλυκά μπαλάκια με μέντα και σοκολάτα

Υλικά
200 γραμ. μαύρης σοκολάτας
200 γραμ. μαύρης σοκολάτας
120 ml κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι δυόσμο
25 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση
Λιώνουμε τα 200 γραμ. σοκολάτα σε μπέν μαρί και περνώντας δεκαέξι μικρά μπαλόνια που τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει καλά τα
φουσκώνουμε και τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσει η σοκολάτα.
Ξεφουσκώστε τα μπαλόνια με μια καρφίτσα, και απαλά τα αφαιρούμε από σοκολάτα. Και αφήνουμε κατά μέρος τα σοκολατένια μπαλάκια.
Τριάντα χοντροκομμένα φύλλα μέντας, τα βάζουμε μαζί σε μια κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος, και φέρνουμε σε όριο βρασμού, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήστε εμποτιστεί για 30 λεπτά.
Κόβουμε τα άλλα 200 γραμ. σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί με το βούτυρο, ενώνουμε με την κρέμα γάλακτος αφού την έχουμε πρίν σουρώσει και ανακατεύουμε. Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βάζουμε την κρύα πλέον σοκολάτα σε μίξερ και χτυπάμε μέχρι να πήξει την μεταφέρουμε σε κορνέ με ένα ακροφύσιο αστέρι.

Γεμίστε τα μπαλάκια με την μέντα σοκολάτα και διακοσμήστε όπως σας αρέσει και με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: