Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ψημένες πατάτες με μπέικον τυρί και σκόρδο

Υλικά
4 πατάτες
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά σούπας σχοινόπρασο
2 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί που λιώνει
1 κουταλιά σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μπέικον
μπαχαρικά και βότανα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο.

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και λιωμένο σκόρδο.
Σε ταψί με χαρτί ψησίματος Βάζουμε τις πατάτες και κάνουμε ένα πάτημα από πάνω με τον πολτοποιητή του πουρέ ώστε να ανοίξουν αλλά να μην διαλύσουν.


Σε κάθε πατάτα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μπέικον μια πρέζα αλάτι και πιπέρι προαιρετικά μπαχαρικά.
Προσθέστε τα τυριά και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Βάλτε στο φούρνο για 7-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανές οι πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: