Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Φιλέτα ψαριού με Κρεμώδη σάλτσα και σπαράγγια

Υλικά
6 φέτες λεμονιού
1 ματσάκι σπαράγγια
1/4 φλιτζάνι φρέσκο δεντρολίβανο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​θυμάρι
4 φιλέτα ψαριού (σολομό, μπακαλιάρο, γλώσσα)
1/3 φλιτζάνι βούτυρο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμο

Εκτέλεση
Κόβουμε κομμάτια λαδόκολλα 20Χ20 περίπου και τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού στη μέση, κατά μήκος. Τοποθετήστε φρέσκο δενδρολίβανο και θυμάρι πάνω από φέτες λεμονιού. Τοποθετήστε φιλέτα ψαριού από πάνω.
Βάλτε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε κάθε φιλέτο. Διπλώστε την λαδόκολλα και κλείστε προσέχοντας ότι οι φέτες λεμόνι και μυρωδικά να μείνουν στο κάτω μέρος. Τυλίξτε ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας σφιχτά γύρω από το ψάρι.
Τοποθετήστε κάθε πακέτο ψαριών σε ένα ταψί και ψήστε για 25 με 30 λεπτά.
Ενώ τα ψάρια ψήνονται κάνετε τη σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι μαγειρέψτε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, έως ότου τα κρεμμύδια να είναι διαφανείς. Ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίξτε το καυτό μίγμα βουτύρου σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το φρέσκο δυόσμο και χτυπήστε το μίγμα για 10-15 δευτερόλεπτα.
Ρίξτε πίσω στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και να πυκνώσει για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην αφήστε να βράσει πάρα πολύ γιατί θα αρχίσουν να καταρρεύσει.
Βράστε για 5 λεπτά τα σπαράγγια αφαιρέστε από την κατσαρόλα και βάλτε τα σε κρύο νερό για να μην χάσουν το χρώμα τους.

Όταν τα ψάρια ψηθούν αφαιρέστε από τη λαδόκολλα και βάλτε τα σε πιάτα. Μοιράστε τα σπαράγγια και βάλτε από ένα κουτάλι σάλτσας στην κορυφή των ψαριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: