Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Αγκινάρες Ωγκρατέν

Υλικά
6 καρδιές αγκινάρας
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τις αγκινάρες καθαρισμένες, και πλυμένες πάνω σε απορροφητικό χαρτί με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω για να στραγγίξουν για περίπου 15 λεπτά.
Ρυθμίστε το φούρνο στους 200ο και ένα ταψί με λαδόκολλα.

Τοποθετήστε αγκινάρες στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, με την τριμμένη φρυγανιά και το τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήστε τις καρδιές αγκινάρας, μέχρι να ροδίσουν από πάνω, περίπου 17 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: