Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Σπιτικές Κοτομπουκιές

Υλικά
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και ένα πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα βασιλικό
1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά  κομμάτια μπουκίτσες.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φρυγανιά, το τυρί, το αλάτι, το θυμάρι και τον βασιλικό ανακατέψτε καλά.

Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο.
Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο λειωμένο βούτυρο πρώτα και μετά στο μείγμα φρυγανιάς.

Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: