Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Εύκολο ρολό κιμά με τυρί και λαχανικά

Υλικά
1 1/2 κιλά μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αποξηραμένα ψίχουλα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1/3 φλιτζάνι κέτσαπ
1 καρότο κομμένο σε λουρίδες
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα
1 πιπεριά σε λουρίδες

1/2 φλιτζάνι κομμάτια γραβιέρας

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον βόειο κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το γάλα και το ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια. Ανοίγουμε τον κιμά σε φύλο και στο κέντρο βάζουμε τα λαχανικά και το τυρί. Τυλίγουμε σε ρολό και κάνουμε τον κιμά μια φρατζόλα και την τοποθετήστε τα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί ελαφρά βουτυρωμένο.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, ανακατεύουμε την ζάχαρη, τη μουστάρδα και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το ρολό.

Ψήστε στους 175 βαθμοί C για 1 ώρα. Μπορούμε μέσα στο ταψί να βάλουμε και πατάτες για συνοδευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: