Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Κρύα κρέμα αχλαδιού

Υλικά
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
3 κουταλιές σούπας Βούτυρο
1 1/2 κουταλάκια γλυκού βανίλια
5 αχλάδια
1 κιλό κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας σκόνη σοκολάτας

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα αχλάδια, τα βάζουμε σε κατσαρολίτσα με νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν.

Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους αυγών με το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε και τα αχλάδια καλά στραγγισμένα που τα έχουμε πρίν κάνει πουρέ και χτυπάμε να ανακατευτούν καλά.
Σε άλλο μπόλ στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια να γίνει σφικτή σαντιγί.
Παίρνουμε τα 2/3 από την σαντιγί και την διπλώνουμε με το μίγμα αυγών (δεν ανακατεύουμε για να μην πέσει ο όγκος της).
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πρίν το σερβίρουμε.

Μοιράζουμε το μίγμα σε μπολάκια κάνοντας μπαλάκια με το κουτάλι παγωτού και πασπαλίζουμε με σκόνη σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: