Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο σε μπέικον

Υλικά
2 χωρίς κόκαλα στήθος κοτόπουλου
1/4 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
10 χοντρές φέτες καπνιστό μπέικον
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμοί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλο αφαιρούμε την πέτσα και αυτή την μεριά την βάζουμε προς τα κάτω στο ξύλο κοπής.
Με κοφτερό μαχαίρι κάνουμε κάθετα κατά μήκος στο κέντρο μία χαρακιά ( κόψιμο) στο κοτόπουλο αλλά να μην φτάσει μέχρι κάτω.
Τώρα παράλληλα με το ξύλο κοπής στην μέση στο κόψιμο που κάναμε κόβουμε ανοίγοντας σύγχρονος το κομμάτι χωρίς να φτάσουμε μέχρι τέλος και ξεχωρίσει το κοτόπουλο.
Επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά.
Τώρα έχουμε ένα φιλέτο κοτόπουλο έτοιμο για γέμισμα.
Βάζουμε το τυρί, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίστε τη γέμιση στη μέση και αλείψτε κάθε φιλέτο κοτόπουλου με την γέμιση τυρί.
Τυλίξτε σε ρολό κάθε φιλέτο και εξωτερικά με φέτες μπέικον γύρω από κάθε ρολό, και στερεώστε με οδοντογλυφίδες. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο έτοιμο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το μπέικον να ροδίσει και το κοτόπουλο δεν είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό του, περίπου 35 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: