Τρίτη 26 Μαΐου 2015

χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια αλά κρεμ

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
450 γραμ. μανιτάρια σε φετάκια
200 γραμ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
2-3 σκελίδες σκόρδο καλά λιωμένες
1 κύβο ζωμό λαχανικών λιωμένο σε 2 κουταλιές ζεστό νερό
1 φλιτζάνι τριμμένο έμενταλ
2-3 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε τηγάνι που έχουμε λιώσει 1 κουταλιά βούτυρο. Ψήνουμε τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν χρώμα τις βγάζουμε από την φωτιά και τις βάζουμε σε πιάτα.

Σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για λίγη ακόμα ώρα, μέχρι να λιώσει καλά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες και βάζουμε την σάλτσα μανιταριών από πάνω πασπαλίζουμε το τυρί έμενταλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: