Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πανακότα βανίλιας με πράσινο τσάι και σάλτσα σοκολάτας

Υλικά
100 ml γάλα
2 βανίλιες
3 φακελάκια πράσινο τσάι
350 ml κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνης
70 γραμ. ζάχαρη άχνη
30 γραμ. ζάχαρη άχνη
150 ml νερού
1 κουταλιά σούπας σκόνη κακάο
100 γραμ. σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση
Βάλτε το γάλα, την βανίλια και τα φακελάκια τσαγιού μαζί με την μισή την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μειωθεί κατά ένα τρίτο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα σακουλάκια τσαγιού (σουρώστε το μίγμα αν τα φακελάκια τσαγιού σας έχουν σκάσει). Μουλιάστε την ζελατίνη σε κρύο νερό και στη συνέχεια, ανακατέψτε τη ζελατίνη στο μίγμα τσαγιού και αφήστε να διαλυθεί.
Αφήστε να κρυώσει λίγο, στη συνέχεια, τοποθετήστε στο ψυγείο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μίγμα να κρυώσει.
Χτυπήστε σε μίξερ μαζί τη ζάχαρη άχνη και την υπόλοιπη κρέμα. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα κρέμα μαζί.
Βάλτε το μίγμα σε μεταλλικά μπόλ σκεπάστε τα και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον μία ώρα.
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Βγάλτε τη φωτιά και ανακατεύουμε με την σπασμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί και να γίνει λεία.

Για να σερβίρετε, γυρίστε τα μπολάκια σε πιάτα να βγει η πανακότα και με κουτάλι βάλτε σάλτσα σοκολάτας γύρω από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: