Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εύκολη μαρμελάδα φράουλα

Υλικά
1 κιλό φράουλες
400 γραμ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα φύλλα, τις βάζουμε σε μεγάλο μπόλ και ρίχνουμε μέσα την βανίλια, την ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βάζουμε τις φράουλες με το ζουμί που έχουν βγάλει σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και η ζάχαρη να λιώσει.
Αφήνουμε στην φωτιά χωρίς να βράζουν μέχρι οι φράουλες να λιώσουν και να πήξει η μαρμελάδα (αν χρειαστεί μπορούμε να βάλουμε λίγο νερό).


Όταν η μαρμελάδα έχει ενοποιηθεί την αφαιρούμε από την φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια, τα κλίνουμε και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: