Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ψητή πίτσα σαλάτα

Υλικά
Για την πίτσα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Αλάτι
1 κουταλιά λάδι

Για την σαλάτα
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι ντοματάκια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξύδι Βαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια Πορτομπέλο  σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια Πορτσίνι σε κομμάτια
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους σε κομμάτια
2 φλιτζάνια μικρά φύλλα ρόκας
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα


Εκτέλεση
Σε ταψί βάζουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα ντοματάκια και τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και ξύδι, αλατοπιπερώνετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε στο γκριλ περίπου 6-10 λεπτά ανακατεύουμε για να γυρίσουν και να ψηθούν και από την άλλη μεριά για άλλα 6 έως 10 λεπτά.
Οι χρόνοι μαγειρέματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κουζίνα.
Ενώ τα λαχανικά ετοιμάζουμε την πίτσα.
Ανάψτε το μάτι της κουζίνας σας, βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται.
Ρίξτε σε ένα μίξερ το αλεύρι, γεμίστε το ίδιο φλιτζάνι με χλιαρό νερό και ρίξτε το στο αλεύρι με μια ιδέα αλάτι και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη με απαλή υφή και μεταφέρετε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια. Αλευρώστε την επιφάνειά της και τον πλάστη- η ζύμη θα είναι αρκετά "υγρή", οπότε να είστε γενναιόδωροι με το αλεύρι.
Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού. Ρίξτε στο τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο, αλευρώστε τη ζύμη και διπλώστε τη απαλά σε μισοφέγγαρο. Διπλώστε τη ξανά στη μέση, μεταφέρετε τη ζύμη στο τηγάνι, ξεδιπλώστε τη και πιέστε τη με τα δάχτυλά σας ώστε να απλωθεί καλά. Την ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και την βγάζουμε σε πιάτο (αν κάνουμε περισσότερες επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο και διπλασιάζουμε τα υλικά).

Βάζουμε πάνω στη πίτσα το περιεχόμενο από το ταψί την ρόκα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: