Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Χυλοπίτες με Μπρόκολο και Καρυδιά


Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μπρόκολα βρασμένα μπουκετάκια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι ο Χυμός και ξύσμα
1/2 φλιτζάνι Χυμός πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα Ζυμαρικά (al dente) αλ ντέντε να κρατάνε λίγο περίπου 5 λεπτά.
Βράζουμε τα κομματάκια μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-5 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια. Σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο. Προσθέστε το μίγμα καρυδέλαιο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τους χυμούς εσπεριδοειδών, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: