Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πατάτες στον φούρνο

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
4 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
8 φέτες μπέικον
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
2 κρόκους αυγών
2 ασπράδια αυγών
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 40 λεπτά ή μέχρι αν βάλουμε μαχαίρι στο κέντρο να περνά.
Βγάζουμε τις πατάτες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε οριζόντια στα δύο κομμάτια.

Σε μπόλ βάζουμε το τριμμένο τυρί τους κρόκους αυγών και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με το αλάτι σε μαρέγκα.
Σε4 ταψί βάζουμε τις πατάτες με την φλούδα προς τα κάτω και επάνω από μία φέτα μπέικον και από μία κουταλιά μαρέγκα.

Βάζουμε πάνω από την μαρέγκα από μια κουταλιά γλυκού μίγμα τυρί και πατάμε με το κουταλάκι να καθίσει καλά πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και βάζουμε στον φούρνο στους 180ο για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: