Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Σουβλάκι με καραμελωμένες φράουλες και κρέμα

Υλικά
500 γραμ. φράουλες
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιά σούπας νερό
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 δόση βανίλια

Εκτέλεση
Περνάμε τις 3 – 4 φράουλες σε ξυλάκια για σουβλάκι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη με 2 κουταλιά σούπας νερό να κάνουμε ένα σιρόπι.
Βουτάμε τις φράουλες γυρνώντας για 1 λεπτό και αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και την 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη να φέρουμε λίγο πριν τον βρασμό και να λιώσει η ζάχαρη.
Σε μπόλ χτυπάμε τους κρόκους αυγών να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα βάζουμε μία – μία κουταλιές από την ζεστή κρέμα γάλακτος.
Όταν έχουμε βάλει 3 κουταλιές πάμε στην κατσαρόλα και ανακατεύονταν ρίχνουμε το μίγμα αυγών μέσα και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά βάζουμε σε μπόλ και στην επιφάνια μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα.

Όταν κρυώσει χτυπάμε την κρέμα με μίξερ να αφρατέψει και σερβίρουμε με τα σουβλάκια φράουλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: