Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Φρουτοσαλάτα Mojito

Υλικά
1 ματσάκι φύλλα φρέσκου δυόσμου
ξύσμα και χυμό από 3 λάιμ
2 κουταλιές σούπας καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκό ρούμι
1/4 καρπούζι κομμένο σε κομμάτια
2 ώριμα μάνγκο την σάρκα βγαλμένη με ένα κουτάλι
1 ανανά φρέσκο ή κονσέρβα  κομμένο σε κομματάκια
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα τα βάζουμε σε ένα μπόλ και στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα καθαρό γουδί βάζουμε τα φύλλα μέντας με το ξύσμα λάιμ με το γουδοχέρι δουλεύουμε τα υλικά να ενωθούν και να γίνει μια πάστα. Προσθέστε τη ζάχαρη, μια καλή δόση ρούμι και το χυμό λάιμ, και στη συνέχεια αναμείξτε και πάλι απαλά. Δοκιμάστε την γεύση και ανάλογα προσθέσετε
περισσότερη ζάχαρη αν νομίζετε ότι χρειάζεται, αλλά προσέχετε τα φρούτα μπορεί να είναι αρκετά γλυκά.

Πάρτε τα φρούτα μαζί με το μπολ και αναμίξτε ελαφριά με το μίγμα Mojito, σερβίρετε με φύλλα δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: