Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Υλικά
25 φτερούγες κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα

Μαρινάδα
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 κουταλιές σούπας μέλι
3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι κομμένη σε φέτες
4-5 κλωναράκια θυμάρι


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ να γίνει μια κολλώδη σάλτσα.
Τοποθετήστε τα φτερά κοτόπουλου σε ένα στρώμα σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 24 ώρες.
Ζεσταίνουμε την ψηστιέρα σας ή το γκριλ.
Ψήστε τις φτερούγες για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας συχνά, μέχρι ψηθούν και η μαρινάδα να περάσει και από τις δύο πλευρές.

Ανακατεύετε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα σε μια σάλτσα και την σερβίρετε μαζί με τις φτερούγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: