Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πολύχρωμα ταρτάκια με λουκούμια

Υλικά για 30 κομμάτια
250 γραμ. αλεύρι, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
250 γραμ. ζάχαρη άχνη
125 γραμ. βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1 πορτοκάλι ή λεμόνι
Λίγο γάλα
30 λουκούμια διαφόρων γεύσεων

Εκτέλεση
Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μίξερ με μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε έως ότου έχετε ένα μείγμα που μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
Συνεχίζοντας να χτυπάμε ρίχνουμε το αυγό, το ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι και αν χρειαστεί λίγο γάλα για να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Πασπαλίστε μια επιφάνεια εργασίας και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη ώστε να είναι 0,5 εκατοστά πάχος.
Πάρτε ένα κούπ πάτ στρογγυλό (συνήθως γύρω 6 εκατοστά). Κόψτε τους κύκλους της ζύμης και γυρνάμε με το χέρι γύρο τον κύκλο ζύμης ώστε να κάνει περιφερικά ένα χειλάκι μετά βάζουμε στο κέντρο από ένα λουκούμι και το πατάμε να απλώσει.
Κάθε περίσσευμα ζύμης μπορούμε να το κάνουμε πάλι φύλο και αν πάρουμε και άλλα ταρτάκια.

Βάζουμε τα ταρτάκια σε ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 12-15 λεπτά, ή έως ότου η ζύμη γίνει χρυσή και η γέμιση παχιά και απλώσει. Αφαιρέστε από το φούρνο, και αφήνετε τα στο ταψί για να κρυώσουν ελαφρά στη συνέχεια μεταφέρετε σε πιατέλα και αφήστε το να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: