Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τάρτα λάιμ (Lime)

Υλικά
2/3 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
4 κρόκοι αυγών
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό Lime
3/4 φλιτζάνι κρύα κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο ξύσμα λάιμ


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Βάλτε τα αμύγδαλα σε μούλτι και θρυμματίστε για λίγα λεπτά να γίνουν σκόνη.
 Ανακατέψτε τα αμύγδαλα με τα τριμμένα μπισκότα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί ομοιόμορφα.  Στρώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα για τάρτα.
Ψήστε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, 10-13 λεπτά.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους αυγών με το συμπυκνωμένο γάλα, κρέμα γάλακτος, και ξύσμα λάιμ. Χτυπήστε ελαφρά βάζοντας τον χυμό λάιμ λίγο – λίγο  για να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στην τάρτα και να επιστρέψετε την στο φούρνο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά για να βοηθήσει η κρέμα αρχίσει να πήζει.

Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου καλύψτε την με μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα και βάλτε την στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: