Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Γαρίδες σαγανάκι αλά Volta Koyzina

Υλικά
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας τυρί γραβιέρα
2 κουταλιές σούπας τυρί φέτα
1 κουταλιά σούπας ψωμί τριμμένο
1/2 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα πάπρικα
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 λεμόνι, χυμό
1/4 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένα πιπέρια τσίλι
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

αλάτι και πιπέρι
1 1/2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και ρίχνουμε τις γαρίδες να τηγανιστού σχεδόν.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και ρίχνουμε το φύλο δάφνης, το σκόρδο, και το αποξηραμένο τσίλι χαμηλώνουμε την φωτιά.
Αμέσως μετά ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, την ζάχαρη, το νερό αν χρειάζεται και μία πρέζα πάπρικα. Αφήνουμε να βράσει για να πήξει η σάλτσα μας.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμη ρίχνουμε τις γαρίδες αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε μπόλ ανακατεύουμε τα αυγά, την τριμμένη γραβιέρα, τα ψίχουλα ψωμιού, αλάτι πιπέρι και 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και στο κέντρο ένα μικρό στρογγυλό τσέρκι ή ένα κουπ πάτ και ρίχνουμε το μίγμα αυγού μετά βάζουμε τα κομμάτια φέτας και σκεπάζουμε να ψηθεί το αυγό.
Όταν έχει στερεοποιηθεί το γυρνάμε με την βοήθεια ενός καπακιού από την άλλη μεριά να ψηθεί.

Σερβίρουμε το αυγό και από πάνω ρίχνουμε τις γαρίδες με την σάλτσα τους Και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: