Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Παγωτό σοκολάτα

Υλικά
100  γραμ. μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
300 ml πλήρες γάλα
85 γραμ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
300 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Βάλτε σε μία κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί πρίν τον βρασμό και αφαιρούμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε στο καυτό γάλα την σοκολάτα ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία και γυαλιστερή και αφήστε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ανακατέψτε στο κρύο γάλα σοκολάτα, και βάλτε πίσω στην φωτιά.
Μαγειρέψτε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Μην αφήνετε το μίγμα βράσει
ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μαλακές αιχμές, στη συνέχεια, διπλώστε με το μίγμα σοκολάτας.

Βάλτε το σε μεταλλικό μπόλ και στην ψύξη για 3 ώρες ανακατεύοντας κάθε μισάωρο μέχρι να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: