Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Παγωτό μπανάνα

Υλικά
1 φλιτζάνι πολύ ώριμες μπανάνες
1/2 κουταλάκι γλυκού βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
1 1/4 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας καλής ποιότητας ουίσκι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια, και τις καταψυχτούμε πολύ.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Τοποθετήστε τις κατεψυγμένες κομμάτια μπανάνα σε ένα ταψί τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Ψήστε τις μπανάνες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά. Λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αυγό, τη λευκή ζάχαρη, μαύρη ζάχαρη, και το ουίσκι μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Χτυπάμε περίπου 1 φλιτζάνι καυτή κρέμα στο μίγμα αυγού, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας πριν την προσθήκη τις επόμενης κουταλιάς, ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη βραστή κρέμα.
Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς ελαφρά το μίγμα κρέμα μέχρι να πήξει μετά ανακατεύουμε και τον πουρέ μπανάνας.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και παγώνουμε για 4 ώρες χτυπώντας ανά μία ώρα μέχρι να παγώσει καλά.

Εναλλακτικά ρίχνουμε το μίγμα παγωτού σε παγωτομηχανή και βάζουμε να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάζουμε το παγωτό σε ένα δοχείο με καπάκι και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: