Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Εύκολο cheesecake βανίλια με σάλτσα κεράσι

Υλικά
Για το cheesecake
150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
250 γραμ. μπισκότα σπασμένα
115 γραμ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
900 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
115 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την σάλτσα κεράσι
400 γραμ. κεράσια
3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 γουλιά ουίσκι προαιρετικά
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC  και βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκατοστών.
Ανακατέψτε τα σπασμένα μπισκότα με το βούτυρο σε ένα μπολ, και βάλτε τα στη βάση της βουτυρωμένης φόρμας και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.  Γυρίστε το φούρνο έως 200 ° C.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες κρέμα. Προσθέστε τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Σταδιακά προσθέστε την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας μέχρι να γίνει λείο, στη συνέχεια βάλτε την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
ρίξτε το μείγμα στην βάση μπισκότου, και απαλά ανακινήστε το μέχρι να ισιώσει στην επιφάνεια.
Βάλτε το κέικ στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι η κορυφή να γίνει χρυσή καφέ.
Βάλτε από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να σταματήσει να σκουραίνει.
Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε μετά από 2 ή 3 ώρες, ή αν θέλουμε ποιο σφικτό το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Πριν σερβίρετε, βάλτε τα κεράσια σε ένα τηγάνι, πασπαλίζουμε από πάνω με την ζάχαρη και προσθέστε λίγο νερό και αν θέλετε το κονιάκ. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Όταν η σάλτσα κεράσι έχει μειωθεί κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια το βάζουμε πάνω στο cheesecake και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: