Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πανεύκολη τζιτζιμπίρα

Τζιτζιμπίρα είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά για το καλοκαίρι, μια μεγάλη κανάτα παγωμένη τζιτζιμπίρα στο τραπέζι σε μια καυτή ημέρα είναι ότι χρειάζεται η παρέα.

Υλικά
140 γραμ. φρέσκο τζίντζερ
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2-3 λεμόνια
1 λίτρο σόδα ή ανθρακούχο μεταλλικό νερό
μερικά κλωναράκια φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση
Πρώτα από όλα καθαρίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τυριού.

Βάλτε το τζίντζερ με τον χυμό του σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφαιρέστε τη φλούδα από 2 λεμόνια και τα προσθέτουμε στο μπολ, και χτυπάμε με κάτι βαρύ, όπως ένα γουδοχέρι ή ένα πλάστη. Μόλις το κάνετε αυτό για 10 δευτερόλεπτα, για να αναμίξετε όλες τις γεύσεις, πιέστε το χυμό από τα 3 λεμόνια και προσθέστε το μεγαλύτερο μέρος της στο μπολ. Ρίχνουμε ανθρακούχο νερό ή σόδα.
Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια να δοκιμάστε.
Αν αισθανθείτε ότι το λεμόνι είναι πολύ ξινό, να προσθέσετε λίγο περισσότερη ζάχαρη αν είναι ελαφρώς πάρα πολύ γλυκιά, προσθέστε λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού. Αυτό γίνετε ανάλογα με ο όξινο των λεμονιών για αυτό πρέπει να δοκιμάσετε την γεύση που θέλετε.

Περάστε την τζιτζιμπίρα από σουρωτήρι σε μια μεγάλη κανάτα και προσθέστε μπόλικο πάγο και μερικά κλαδάκια της μέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: