Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πανσέτα χοιρινού με πικάντικη σάλτσα

Υλικά
1 κιλό πανσέτες χοιρινές
2 φλιτζάνια νερό
3/4 φλιτζάνι ξίδι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας φως
4 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι ψιλοτριμμένη
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 αστεροειδή γλυκάνισο
3 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Πλένουμε και στραγγίζουμε τις πανσέτες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, τον μαϊντανό, το τσίλι, το πιπέρι, το γλυκάνισο, και το σκόρδο.
Βάλτε τις χοιρινές πανσέτες σε ένα ταψί, ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω τους, και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και να αυξάνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 250 °. Μαγειρέψτε για περίπου άλλα 40 λεπτά, γυρνώντας τις πανσέτες κάθε 8-10 λεπτά, μέχρι οι πανσέτες χοιρινού και να πάρουν ένα κοκκινωπό χρώμα στο τέλος.

Αφαιρέστε τα κομμάτια πανσέτας χρησιμοποιώντας λαβίδες και τα βάζουμε κατευθείαν σε πιατέλα. Γαρνίρουμε ψημένα ψωμάκια και σαλάτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: