Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πατατοσαλάτα

Υλικά
12 πατάτες βρασμένες σε κομμάτια
2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλιτζάνι ελιές σε φέτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 πράσινη γλυκιά πιπέρι ψιλοκομμένη
4 βρασμένα αυγά χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια μαγιονέζα

2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Πάπρικα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις αποφλοιωμένες πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε το νερό.
Όταν οι πατάτες είναι βρασμένες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε απαλά με το ξίδι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τις ελιές, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τον κρόκο από τα αυγά λιωμένους σε πουρέ, την κρέμα γάλακτος, την μαγιονέζα, και την μουστάρδα, το σέλινο, το αλάτι αν χρειάζεται (δοκιμάστε).

Προσθέστε στο μείγμα πατάτας και ανακατεύετε απαλά για να συνδυάσει καλά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα για γαρνίρισμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: