Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γεμιστά μύδια


Υλικά
 1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά σούπας κάπαρη
3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο και το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, και την κάπαρη μέχρι τα κρεμμύδια γίνουν διαφανεί, περίπου 5 λεπτά.
Βάλτε την σάλτσα ντομάτας, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι ανακατέψτε μέχρι καλά ενσωματωθούν.
Καλύψτε και χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Προσθέστε τα μύδια στην κατσαρόλα και καλύψτε το τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφαιρέστε όποια μύδια δεν έχουν ανοίξει.
Βάζουμε σε ταψί όλα τα μύδια, με κουτάλι μοιράζουμε την σάλτσα μέσα σε κάθε μύδι και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: