Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μους σοκολάτας με σαντιγί

Υλικά
250 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
7 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
7 ασπράδια
2 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομαλή. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα να γίνει σφικτή σαντιγί. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Ανακατέψτε με τους χτυπημένους κρόκους αυγών.
αναδιπλώστε με την λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, στη συνέχεια με το 2/3 της Σαντιγύς μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Με κουτάλι βάζουμε σε κύπελλα από πάνω μια κουταλιά σούπας σαντιγί και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: