Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αρχική συνταγή για κορν μπιφ

Υλικά
2 κιλά βοείου κρέατος χωρίς κόκαλο και λίπος
1 λίτρο νερό
1 φλιτζάνια αλάτι
1 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκια γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι, προαιρετική
2 σκελίδες σκόρδο, προαιρετική

Εκτέλεση
Αναμίξτε τα συστατικά με 1/2 λίτρο νερό και όταν αναμιχθούν και διαλυθούν, προσθέστε το υπόλοιπο του λίτρου νερού.

Κάντε τρύπες στο κρέας με ένα πιρούνι αρκετές φορές.
Τοποθετήστε το κρέας σε δοχείο από γυαλί (ποτέ μέταλλο), και προσθέστε μίγμα άλμης μέχρι το κρέας να βυθίζεται και το επίπεδο της άλμη να είναι περίπου1/2 πόντο πάνω από το κρέας και καλύψτε δοχείο. Φυλάσσεται στο ψυγείο 8 ημέρες έως 12 έτη.
Το κρέας θα γίνει πιο αλμυρά όσο περισσότερο καιρό μένει στην άρμη.
Όταν είμαστε έτοιμοι να το μαγειρέψουμε το κρέας, πετάξτε την άλμη. Ξεπλύνετε το κρέας σε κρύο νερό, Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.

Σιγοβράστε 1 ώρα. Αδειάστε το νερό, προσθέστε φρέσκο νερό που βράζει ξανά.  Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, 4-4 1/2 ώρες. Κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: