Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Σφυρίδα με Αμύγδαλα και Σπαράγγια

Υλικά
2 κουταλιές σούπας συν 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
1 κιλό σπαράγγια με κομμένα άκρα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα και τεμαχισμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
1 1/2 κιλά σφυρίδα φιλέτο σε κομμάτια με την πέτσα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση
Σε μπόλ ανακατέψτε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, το 1/2 φλιτζάνι κομμένα σε λεπτές φέτες σπαράγγια, 1/3 φλιτζάνι
αμύγδαλα, τον μαϊντανό και την σάλτσα σόγιας. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να σχηματίζει μια πάστα.
Τοποθετήστε τα ψάρια τμήματα επάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος και ψήστε στον φούρνο για δύο έως τρία λεπτά. Γυρίστε τα ψάρια ψήστε για ένα λεπτό ακόμα. Αφαιρέστε από το φούρνο και απλώνεται επάνω το μείγμα με τα σπαράγγια. Ψήστε για ένα με δύο λεπτά ή μέχρι να κάνει κρούστα και το ψάρι να κόβετε εύκολα με ένα πιρούνι.
Βράζουμε αρκετό νερό βάζουμε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε ένα κατσαρόλι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το αλάτι και μαγειρέψτε για δύο έως τρία λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια είναι μαλακά.
Στραγγίζουμε τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο.

Τακτοποιήστε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα ή ατομικά πιάτα, βάζετε το ψάρι και πασπαλίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα 5 κουταλάκια του αμυγδάλου. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: