Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σουφλέ με Τυρί και Λουκάνικο


Υλικά
12 φέτες ψωμί κομμένο σε κύβους
250 γραμ. τυρί τσένταρ κομμένο σε κύβους
120 γραμ. τυρί Μοτσαρέλα κομμένο σε κύβους
240 γραμ. λουκάνικο ή κομμένο σε κύβους ή ζαμπόν
120 γραμ. μανιτάρι κομμένα σε κομμάτια
6 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα


Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα καρυκεύματα βάζουμε τους μισούς κύβους ψωμιού και ανακατεύουμε να μουλιάσουν για μισό λεπτό.
Σε βουτυρωμένο ταψί Τοποθετήστε στον πάτο τα μισά κομμάτια κομμένους κύβους ψωμιού.
Καλύψτε με το τυρί, το λουκάνικο και τα μανιτάρια. Από πάνω βάζουμε τους υπόλοιπο κύβους ψωμιού που έχουμε μουλιάσει στο αυγό και ρίχνουμε τυχόν υπόλοιπο αυγό από πάνω.
Καλύψτε και αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C. Αφαιρέστε κάλυμμα από το ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι εάν βάλετε ένα μαχαίρι κέντρο να βγαίνει καθαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: