Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Φρουτοσαλάτα του καλοκαιριού

Υλικά
2/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους ανανά
2 φλιτζάνια φράουλες καθαρισμένοι και τεμαχισμένες
3 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 μπανάνες κομμένα σε φέτες
2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένες και σε φέτες
1 φλιτζάνι σταφύλια χωρίς κουκούτσι
2 φλιτζάνια βατόμουρα


Εκτέλεση
Βάλτε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με την βανίλια. Αφήστε το να κρυώσει.

Βάλτε τα φρούτα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με αυτή τη σειρά: ανανά, φράουλες, ακτινίδια, μπανάνες, πορτοκάλια, σταφύλια, και τα βατόμουρα. Ρίχνουμε τη σάλτσα κρύα πάνω από τα φρούτα. Καλύψτε και βάλτε στην ψύξη για 3-4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: