Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Λουκουμάδες γεμιστοί με καραμέλα

Υλικά
Για την γέμιση καραμέλα
2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γραμ. βούτυρο

Για τους λουκουμάδες
500 γραμ. πλήρες γάλα
20 γραμ. φρέσκια μαγιά
30 γραμ. ζάχαρη
5 γραμ. αλάτι
520 γραμ. αλεύρι

αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Για την γέμιση καραμέλα
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Βάζουμε στην καραμέλα την κρέμα γάλακτος ανακατεύονταν συνεχώς και προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει και αφαιρούμε.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Παίρνουμε μικρές ποσότητες και κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.

Για τους λουκουμάδες
Ζεσταίνουμε σε χλιαρό λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον
Παίρνουμε λίγη από την ζύμη και την τυλίγουμε γύρω από ένα παγωμένο μπαλάκι καραμέλα.
Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: