Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πίτα με πουρέ πατάτες

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
αλάτι και πιπέρι
5 καρότα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι αρακά
1 κουταλιά σούπας λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
3/4 φλιτζάνι Ζωμό κρέατος
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά. Στραγγίστε πολτοποίησε σε πουρέ. Αναμίξτε με βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί περάστε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
Βάλτε πάλι μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν. Προσθέστε τα καρότα, και μετά από λίγα λεπτά τον αρακά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε το άλλο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει διαυγές. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά στη συνέχεια, ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρεύετε 1 λεπτό. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ζωμό κρέατος. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σε ταψί βάζουμε μια δόση από τον πουρέ πατάτας μετά από πάνω τον κιμά, τα καρότα και τον αρακά και τέλος τον υπόλοιπο πουρέ πατάτας και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: