Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Στριφτές μηλόπιτες

Υλικά
Για το φύλλο
1/2 φλιτζάνι γάλα
30 γραμ. μαγιά
1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο αλεύρι
 1 αυγό
100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Νερό όσο πάρει
Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

Για την γέμιση

4 μήλα τριμμένα
2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Για επικάλυψη
2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
3 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε τα υγρά υλικά πρώτα το γάλα, το αυγό και ανακατεύουμε με το χέρι μετά την μαγιά και τέλος το βούτυρο.
Ρίχνουμε και τα αλεύρια και ζυμώνουμε σε μια μαλακιά ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει η ζύμη μας για 30 λεπτά.
Σε μπόλ βάζουμε τα τριμμένα μήλα και ανακατεύουμε με την ζάχαρη και την κανέλα.
Παίρνουμε την ζύμη την χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο. Απλώνουμε το 1/4 από το μίγμα μήλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Κάθε ρολό το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και την άκρη του την περνάμε στην τελευταία σπείρα για να μην ανοίξει.
Σε μπόλ βάζουμε την μαρμελάδα και το νερό βουτάμε την κάθε πίτα μέσα και την βάζουμε σε ταψί.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και να καραμελώσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: