Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ρολό κέικ σοκολάτας με παγωτό βανίλια

Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1/4 φλιτζάνι κακάο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλιας
2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια ή άλλης γεύσης της αρεσκείας σας
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 205 ° C.

Σε ένα ταψί 15x 10 βάζουμε λαδόκολλα στον πάνω και την βουτυρώνουμε από την επάνω μεριά (αν θέλετε να κρατήσει καλύτερα η λαδόκολλα βάζουμε λίγο βούτυρο και από την κάτω πλευρά).
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν περίπου 5 λεπτά. Διπλώστε με το μίγμα κακάο να ανακατευτεί καλά και απλώστε το στο ταψί.
Ψήστε 5-7 λεπτά ή μέχρι να είναι ελαστικό και να επιστρέφει πίσω όταν το αγγίξετε ελαφρά στο κέντρο.
Αναστρέψτε το κέικ επάνω σε καθαρή πετσέτα αφαιρέστε την λαδόκολλα και τυλίξτε σε ρολό μαζί με πετσέτα από τη μικρή πλευρά. Αφήστε να κρυώσει καλά. Ξετυλίξτε το κέικ και το αλείφουμε με το παγωτό που το έχουμε λίγη ώρα εκτός ψυγείου για να είναι μαλακό. Τυλίξτε πάλι το κέικ χωρίς πετσέτα, βάλτε την ραφή πλευρά προς τα κάτω. Καλύψτε το και βάλτε το να παγώσει για μία ώρα.

Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε από πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη, και το κόβουμε σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: