Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τρούφες με καρύδι και λικέρ βύσσινο

Υλικά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 σοκολάτα σε κομματάκια
1 φλιτζάνι κομματάκια καρύδια
2 κουταλιές σούπας λικέρ Βύσσινο
1 κουταλιά σούπας κακάο

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά έως ότου οι άκρες της κρέμας να κάνουν λεπτές φυσαλίδες, αλλά το μείγμα να μην βράσει, επιτρέποντας στην ζάχαρη να διαλυθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Βάζουμε στο μίγμα της κρέμας το βούτυρο, την σοκολάτας, και το λικέρ βύσσινο έως ότου το βούτυρο και κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν.
Ανακατεύουμε το κακάο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε σε ταψάκι τα κομματάκια καρύδι, παίρνουμε με κουταλάκι λίγο από το μίγμα και κάνουμε μπαλάκια που τα κυλάμε μέσα στο ταψάκι με το καρύδι.

Τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: