Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Κρύα τούρτα σοκολάτας

Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 σοκολάτες 250 γραμ.
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
2 αυγά
2 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα σοκολάτας


Εκτέλεση
Βάζουμε το μισό φλιτζάνι βούτυρο, την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ. Βαθμιαία χτυπάμε τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό χρώμα και να ανακατευτούν καλά.

Βάζουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και ανακατεύουμε να γίνει λεία και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατέψτε την κρύα σοκολάτα, και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας 5 λεπτά σε μέτρια.
Σε μπόλ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα σοκολάτας με το άλλο μισό φλιτζάνι βούτυρο και το στρώνουμε σε στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη στεφάνη.
Με κουτάλι βάζουμε το μίγμα σοκολάτας στο ταψί και στρώνουμε την επιφάνια.

Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: